Menu
 

Zwembadverwarming

Via zonnecollectoren of met een wartmepomp

Zonnepanelen

Zonnecollectoren verwarmen het zwembad d.m.v. de zon. Ze kunnen goed worden geplaatst op een plat of schuin dak in de zonrichting. Het is handig om de zonnecollectoren en de technische ruimte dicht bij elkaar te hebben, zodat de extra waterverplaatsing te overzien is.

We maken gebruik van een heen- en retourleiding en een automatisch besturingskraan met zonnesensor. Als de temperatuur  op het dak hoger wordt dan de watertemperatuur, dan gaat de kraan automatisch om en loopt het water via het dak. Dit werkt dus ook als de zon niet schijnt, maar de dak temperatuur hoog genoeg is. Wij bouwen al jaren onze zonnecollectoren met het ROOS zonnesysteem.

Warmtewisselaar

Een warmtewisselaar wordt geplaatst en gekoppeld aan een cv-ketel, in combinatie met een thermostaat en een flowbeveiliging. In de warmtewisselaar vindt warmtewisseling plaats, zonder dat het water van de cv-ketel en het zwembadwater elkaar raken, men spreekt over een gesloten circuit.

De flowbeveiliging zorgt ervoor dat er geen opwarming is als er geen waterstroming is, om doorbranden te voorkomen. Met de thermostaat kunt u bepalen hoe warm u het zwembadwater wil laten worden.

Inbouwdelen

Inbouwdelen zijn: Skimmers, wanddoorvoeren, inspuiters, bodemput, welke worden ingebouwd in de wand en bodem van het zwembad. Voor een goede waterkwaliteit is het aantal inbouwdelen erg belangrijk. Voldoende inspuiters, samen met de juiste diameter leidingwerk zorgen voor goede doorstroming van het zwemwater.

De kwaliteit van de inbouwdelen bepaalt de levensduur. Belangrijk is hierbij dat de inbouwdelen bestand zijn tegen chemicaliën en klimaatinvloeden.

De inbouwdelen zijn veelal in mooie kleuren verkrijgbaar, alsmede in RVS. Skimmers zijn er in veel soorten en maten. Wij vinden het mooi om skimmers te plaatsen waarbij we een hoge waterstand kunnen garanderen.

 

Warmtepomp

Hierbij verwarmt u uw zwembadwater met buitenlucht. Met weinig opgenomen vermogen wordt zoveel mogelijk afgegeven vermogen gecreëerd, doordat buitenlucht onder (gas) druk wordt gebracht. De warmtepomp wordt buiten geplaatst, dus is het  van belang dat hij een laag geluidsniveau heeft.

Er zijn veel verschillende warmtepompen te koop, waarbij veel warmtepompen van een goedkope makelaardij zijn, waardoor ze meer lawaai maken dan de opgegeven waarde. Niet de beloofde COP waarde behalen ( gemiddelde COP waarde zit tussen de 5 en 6) en snel onderdelen bevatten welke erg slijtgevoelig zijn.

Wij leveren alleen warmtepompen met een hoog rendement en een laag geluidsniveau

Zwembaden met Stijl doet niet mee aan deze concurrentiestrijd en levert alleen warmtepompen met een verzekerd hoger rendement, een laag geluidsniveau en goede kwaliteit onderdelen.

Hierbij is van groot belang dat u het juiste vermogen kiest en dit combineert met een goede afdekking van uw zwembad.


Meer informatie

Wilt u meer weten over het aanleggen van uw zwembadverwarming? Neem dan contact met ons op. Wij geven u graag advies.

Neem contact op

vrijblijvenD kennismakingsgesprek